KOMMUNIKÁCIÓ, KÖZVÉLEMÉNY, MÉDIA

 


 

 

 

1946. július 25. Budapest - 2023. június 2. Budapest

 

A Jel-Kép folyóirat szerkesztősége és szerkesztőbizottsága megrendülten és őszinte fájdalommal tudatja, hogy Terestyéni Tamás, a folyóirat főszerkesztője, a Magyar Kommunikációtudományi Társaság tiszteletbeli elnöke 2023. június 2-án elhunyt.

Kedves Tamás!

Akik most itt szomorú szívvel fogadjuk a hírt, azok közül volt, akiknek barátja, volt, akiknek kollégája, és volt, akiknek tanára volt. De a magyar szakmai közösség ma elsősorban az ország egyetlen interdiszciplináris kommunikációelméleti folyóiratának főszerkesztőjét tiszteli Önben. És ezzel együtt azt az embert, aki folyóiratában a tapasztalt kollégáktól szeretetteljes türelmetlenséggel megkívánta a szakmai minőséget, de hihetetlen érzékenységgel és jövőbe vetett hittel a legfiatalabb, még kevés tapasztalattal rendelkező, de tudásra vágyó és sokszor igen tehetséges kollégákat képes volt mérhetetlen türelemmel, óvó szeretettel a tudományos publikációk nem kevés nehézséggel járó ösvényén elindítani. És tette mindezt a számos tekintetben máig iránymutató Tömegkommunikációs Kutatóközpont (1969 - 1991) egykori aktív tagjaként, a TK szellemiségének fenntartójaként.

Tamás! A Jel-Kép szerkesztősége igyekszik mindent megtenni, hogy a folyóirat továbbra is hű legyen ehhez a szellemiséghez.

Bajnok Andrea

Milován Andrea

Szabó Levente

Tóth János